background

BIJ CALAMITEITEN: 06-22487273

Een breuk in uw rioolbuis?

Relinen kan uitkomst bieden!

Relinen.


Relinen is een speciale techniek om een gedeeltelijke rioolrenovatie uit te voeren. Bij relining wordt bij het stuk riool waar de breuk zit van binnenuit een nieuwe laag polyester aangebracht. Relining wordt ook wel kous-relining of deelrenovatie genoemd. Het grote voordeel van relinen is minder hak- en breekwerk.

Relinen leidingen

Om te kunnen bepalen of het riool in geschikt is om te relinen, voeren wij eerst een rioolinspectie uit. Door middel van een camera bekijken we de staat van de rioolbuis van binnenuit. Door deze inspectie bepalen we of we het riool kunnen relinen. Vaak zitten er in het riool aangekoekte afvalresten waardoor het riool moeilijk te beoordelen is. Dit kunnen we makkelijk oplossen door een rioolreiniging uit te voeren. Om het polyester goed te kunnen laten hechten wordt dit ook vooraf geadviseerd.

Nadat met behulp van een camera inspectie de breuk is gelokaliseerd wordt een soort ballon ingebracht met daaromheen een kous van vilt met hars. Zodra de ballon op de breuk is geplaatst, wordt deze opgeblazen waardoor de kous tegen de wand van de riolering wordt geplakt.

De hars heeft een korte uithardingstijd nodig waarna de ballon weer wordt leeggelaten en verwijderd.

Met deze wijze van riool renovatie is het mogelijk de meest voorkomende afvoeren zoals gresbuizen, beton, gietijzer of pvc te repareren. En dit met minimale of geen hak- en graafwerkzaamheden.


Waarom kiezen voor relinen?

•  Minimaal hak- en breekwerk vereist

•  Huidige leidingen kunnen veelal blijven liggen

•  Snel en duurzaam; waterdicht en beperkte stank

Ook bent u bij ons aan het juist adres voor de levering van PVC